really.blogg.se

'Much ado about nothing'

'Mycket väsen för ingenting' är ett utmärkt sätt att beskriva denna pjäs skriven av William Shakespeare. Filmen som kom 1993 regisserades av Kenneth Branagh där några av stjänorna var Emma Thompson, Kate Beckinsale, Richard Briers och även Kenneth Branagh själv. 
 
Filmen och pjäsen utspelar sig på Sicilien, Messina. En dag får den stora familjen ett brev där det står skrivet att prinsen och hans män kommer, de blir genast förtjusta då några av soldaterna är gamla vänner till familjen varav dottern Heros stora kärlek Claudio. Vad som började med festligheter tar dock en omvändning för flera i familjen. Det uppstår ett stort missförstånd mellan kärleksparet samtidigt som Claudio, Prinsen och Heros far Leonato försöker få ihop Heros kusin Beatrice med mannen hon alltid hånat Benedikt. Hero och en av hennes kammarjungfrur hjälper till då Benedikt inser ”När jag sa att jag skulle dö en ungkarl. Menade jag att jag aldrig trodde att jag skulle leva till att gifta mig."
Själva filmen som nu har några år på nacken är fint gjord även om man idag inte skrattar åt samma saker som när pjäsen först skrevs då dagens människor mer ser till skämten än till det lyckliga slutet som roligt.